11 000 kvadratkilometer – eller mellom tre og fire prosent av arealet i Noreg – vert brukt til jordbruk. I dette emnet lærer du meir om dei viktigaste planteproduksjonane i Noreg, om dyrking av korn, poteter og eng- og fôrvekstar. Utan planteproduksjon er det ingen mat til verken menneske eller dyr!
Emner
Agronom – plantedyrking
Arealmål vi bruker i landbruket
KjernestoffHer lærer du korleis vi gir opp og bereknar arealet på eit jorde eller ein skogteig. Vi må vita arealet når vi for eksempel skal berekna gjødselsmengda eller mengda vi treng av såfrø eller setjepoteter.
Dyrking av korn
KjernestoffKorn er ein viktig del av jordbruket og næringskjelde for menneske og dyr. Dette emnet handlar om kornartar, korndyrking og kva kornet vert brukt til.
Dyrking av potet
KjernestoffPotetdyrking er ein stor del av jordbruket i delar av landet. I dette emnet lærer du om historia til poteta, om dei ulike potetsortane og om dyrkingsteknikk.
Dyrking av eng og fôrvekstar
KjernestoffDette emnet handlar om dei ulike artane vi dyrkar i eng og som fôrvekstar. Du lærer om ugras, dyrkingsteknikk og korleis vi tek vare på avlingane.