Hovedmåter å tilberede grønnsaker på - farsering, fritering, glasering og gratinering.
Farsering
Fritering
Grønnsakene friteres på tre måter:
- naturell
- vendt i hvetemel
- dyppet i frityrrøre
Naturell
Grønnsakene stekes i frityren ved 160 °C. Ta dem opp fra frityren når de er gylne og sprø. Fettet ristes av og grønnsakene legges på porøst papir for å fjerne overflødig fett.
Vendt i hvetemel
Denne metoden blir helst brukt til grønnsaker med lite stivelse. Grønnsakene stekes i frityr ved 160 °C.
Dyppet i frityrrøre
Dypp grønnsakene i frityrrøre. Legg dem raskt i frityren som har en temperatur på 160 °C. Ta opp grønnsakene når de er gyllenbrune. Rist fettet godt av og legg grønnsakene på porøst papir.
Glasering
Relatert innhold
CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019