Hopp til innhald

Råvarer og produksjon (Utgått) (RM-KOS vg2) (LK06)

Råvarer og produksjon

Både som kokk og servitør må du ha god kunnskap om råvarer og produksjon. Kokken må få fram den beste smaken frå råvarene og dermed gi gjesten ei god matoppleving. Servitøren skal også informere gjesten om menyen og allergen, og må derfor ha god greie på innhaldet i retten.

Fisk

Norsk fisk er i verdsklasse. Noreg har lange tradisjonar med fiske og fangst av sjømat og eksporterer enorme mengder fisk til heile verda. Fisk er sunt, godt og kan tillagast på mange ulike måtar.

Undervisningsfilmar om fisk

Her finn du ei samling av undervisningsfilmar som handlar om fisk og tillaging av fisk. Sjå kva kokkane gjer når dei førebur eit fiskemåltid.

Læringsressursar

Undervisningsfilmar om fisk

Kva er kjernestoff og tilleggsstoff?

Fagstoff