Hopp til innhald

Råvarer og produksjon (Utgått) (RM-KOS vg2) (LK06)

Råvarer og produksjon

Både som kokk og servitør må du ha god kunnskap om råvarer og produksjon. Kokken må få fram den beste smaken frå råvarene og dermed gi gjesten ei god matoppleving. Servitøren skal også informere gjesten om menyen og allergen, og må derfor ha god greie på innhaldet i retten.

Fisk

Norsk fisk er i verdsklasse. Noreg har lange tradisjonar med fiske og fangst av sjømat og eksporterer enorme mengder fisk til heile verda. Fisk er sunt, godt og kan tillagast på mange ulike måtar.

Fiskeartar i norske farvatn

Noreg er ein fiskerinasjon. Vi har ei lang kystlinje, og mange arbeidsplassar er knytte til fiske, oppdrett og tilverking av fisk. Her er ei oversikt over fiskeartar som finst i norske farvatn. Du kan lese meir om kvar enkel art i fagartiklane i dette emnet.

Læringsressursar

Fiskeartar i norske farvatn