Hopp til innhald

Fagstoff

Dessertsausar og puréar

Når du skal lage dessertsausar, er det viktig med god tid og gode kunnskapar, særleg om tjukningsmiddel som egg, potetmjøl og maisenna. Ting kan fort gå galt om det blir for varmt eller kokar for lenge. Dette må ein øve på gjennom opplæringsløpet.

Det finst mange dessertsausar. Vi skal no sjå korleis vi lagar nokre av dei. Dei som er med på det store biletet er saftsaus, purésaus, vaniljesaus, sabayonsaus og sjokoladesaus.

Dessertsausar og puréar

Dessertsauser og puréer
Opne bilete i eit nytt vindauge

Relatert innhald

Alle isdessertar blir laga ut frå tre grunnleggjande tillagingsmåtar.

Hugs at desserten skal vere ei oppleving både for auga og ganen. Det er derfor viktig å følgje oppskriftene nøye, bruke rett metode og smakfull pynt.

CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019

Læringsressursar

Undervisningsfilmar om dessertar