Fagstoff

Dessertar

Publisert: 20.12.2013, Oppdatert: 05.03.2017

kollasj med bilder av desserter  

bilde av en dessert med bær  
bilde av Bakte epler med sprø topping og vaniljesausBakte epler med sprø topping og vaniljesaus

Hugs at desserten skal vere ei oppleving både for auga og ganen. Det er derfor særs viktig å følgje oppskriftene nøye, bruke rett metode og smakfull pynt.

Inndeling av dessertar

  • isdessertar
  • kalde dessertar
  • varme dessertar
  • dessertsausar

Sukkerlake

Sukkerlake er ein viktig del av mange dessertar.

bilde av Sabayonne med friske bær tilsatt KahluaSabayonne med friske bær tilsatt Kahlua bilde av en 17. mai is servert som kake i glassform  

Sukkerlake i baumégradar

Vann 

Sukker 

Baumégradar 

1 l

100 g

1 °Bé

1 l

200 g

5 °Bé

1 l

300 g

9 °Bé

1 l

400 g

13 °Bé

1 l

500 g

17 °Bé

1 l

600 g

21 °Bé

1 l

700 g

25 °Bé

1 l

800 g

29 °Bé

1 l

900 g

33 °Bé

1 l

1000 g

37 °Bé

Baumégradar er måleining for tettleiken til ei væske, kg per dm³. Ho er oppkalla etter den franske fysikaren Antoine Baumé.

Oppgåver

Aktuelt stoff for

Relatert innhald