Fagstoff

Hovudmåtane å lage til grønsaker på - farsert, fritert, glasert og gratinert

Publisert: 19.12.2013, Oppdatert: 05.03.2017

kollasj med grønnsaker  

Farsering

Farsering av kål  Farsering av tomat  

Fritering

Grønsakene kan friterast på tre måtar:
  • naturell
  • vende i kveitemjøl
  • dyppa i frityrrøre

Naturell

Grønsakene skal steikjast i frityren ved 160 °C. Ta dei opp frå frityren når dei er gylne og sprø. Rist av feittet og legg grønsakene på porøst papir for å fjerne overflødig feitt.

Vende i kveitemjøl

Denne metoden blir helst brukt til grønsaker med lite stivelse. Grønsakene skal steikjast i frityr ved 160 °C.

Dyppa i frityrrøre

Dypp grønsakene i frityrrøre. Legg dei raskt i frityren som har ein temperatur på 160 °C. Ta opp grønsakene når dei er gyllenbrune. Rist feittet godt av og legg grønsakene på porøst papir.

Glasering

Glasering  

Gratinering