Hopp til innhald

Fagstoff

Å lage til blekksprut og kråkebollar

Blekksprutartane akkar og kalmar blir brukte i matlaging. Det er mest posen som brukast. Det som kan etast på kråkebollen, er rogna eller mjølken, som sit som fem drueklasar under skalet i toppen av kråkebollen.
bilde av blekkspruter på tallerken
Opne bilete i eit nytt vindauge
Blekksprut
Opne bilete i eit nytt vindauge

Kråkebolle (sjøpiggsvin)

Kråkeboller og kråkebollerogn. Foto.

Det som kan etast på kråkebollen, er rogna eller mjølken, som sit som fem drueklasar under skalet i toppen av kråkebollen.

Opne kråkebollen ved å stikke ei saks gjennom skalet, og klipp rundt munnopninga, eller hogg toppen av bollen med ein skarp, tung kniv.

Rogna/mjølkeklasane kan etast direkte eller tilsetjast litt sitron.

CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019

Læringsressursar

Tillaging av skaldyr