Hopp til innhald

Fagstoff

Måtar å lage fisk på - raka, rå, spekesalta, salta og røykt

Det er mange måtar å lagte til fisk på. Her lærer du om raka, rå, spekesalta, salta og røykt fisk.
bilde av Rakfisk anrettet på tallerken med løk, egg, poteter, smør, lefse, flatbrød, rømme, purre, øl og akevitt
Opne bilete i eit nytt vindauge

Rakfisk

Frå gammalt av har ein brukt ferskvassfisk som aure og sik på 200–600 g til rakefisk. I dag er det mykje oppdrettsfisk (regnbogeaure) som går til raking. Han veg vanlegvis 700–1000 g.

På grunn av faren for botulisme set tillaging av rakefisk store krav til hygienen. Fisken må ikkje komme i kontakt med jord.

Rakfisk
Opne bilete i eit nytt vindauge
Rå fisk
Opne bilete i eit nytt vindauge
Saltet og røykt fisk
Opne bilete i eit nytt vindauge
Spekesaltet fisk
Opne bilete i eit nytt vindauge

Relatert innhald

CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019

Læringsressursar

Tillaging av fisk