Det er mange måtar å lage til poteter på. Her skal vi sjå på frityrsteikt, gratinert, steikt i omn og steikt i panne.
Frityrsteikte poteter
Frityrsteikt potetmasse
Variantar av frityrsteikte poteter:
fyrstikkpoteter
- pont-neuf-poteter
- potetchips
- poteter frites
- potetreir
- stråpoteter
- sufflépoteter
- vaffelpoteter
Variantar av frityrsteikt potetmasse:
bernypoteter
- kronprinsessepoteter
- lorettepoteter
- potetkrokettar
- St. Florentin-poteter
- Williams-poteter
Gratinerte poteter
Variantar av gratinerte poteter:
- gratinerte poteter i form
- gratinerte potettoppar
Poteter steikte i form i omn
Varianter av poteter stekt i form i ovn:
Anna-poteter
- bakarkonepoteter
- fløytegratinerte poteter
- fondantpoteter
- savoyardpoteter
- voisinpoteter
Poteter steikte i panne
Variantar av poteter steikte i panne:
Bonne femme-poteter
- kokottpoteter
- Lyon-poteter
- Maxim-poteter
- nøttepoteter
- parisarpoteter
- Parmentier-poteter
- rissoléepoteter
- röstipoteter
- sautépoteter
- slottspoteter
Relatert innhald
CC BY-NC-SASkrive av Ketil Lyngvær.
Sist fagleg oppdatert 17.06.2019