Tilbake

Innhald

Lastar

Ordbok

Slå opp forskjellige ord og uttrykk relatert til matlaging.

Måleeiningar

Måleeiningar er ein viktig del av matlaging. Lær meir her.

Råvarer

Her finn du meir informasjon om dei ulike råvarene.

Kjøkkenskuffa

Afrikansk oksegryte

Oppskrift

< Bilete 1 av 1 > Opphavsrett, bilete: Magnar Kirknes, VG, NTB scanpix

Ingrediensar

  • 2000 g oksebog med bein
  • 1 dl kveitemjøl
  • 0.2 dl soyaolje
  • 2 stk løk
  • 10 g ingefær
  • 5 dl oksebuljong
  • 10 g tomatpuré
  • 2 g kanelstang
  • 2 g kardemomme
  • 2 g karve
  • 300 g potet
  • 250 g sjampingjong
  • 2 stk banan
  • salt og pepar
  • 10 g soyaolje til steking av banan

Tilbehør:

  • 240 g ris
  • 10 g rosiner
  • 20 g mandler i skiver

Framgangsmåte

  1. Kjøtet skal skjerast frå benet, og skjerast i munnstore terningar. Vendes i mjøl og brunes i olje sammen med benet.
  2. Løk og ingefærIngefær har vore dyrka i Kina, India og fleire afrikanske land i mange tusen år. Det er den kraftige underjordiske rotknollen som er etande. Han er lysebrun utvendig med ein svak gulgrøn farge innvendig. Fersk ingefær blir brukt som krydder og har ein langt friskare smak enn tørka ingefær. (Kjelde: matprat.no) skjerast i strimler og puttast i gryta. Buljong, tomatpure og krydder settas til. Retten småkokes under lok i 1 time.
  3. Del potetene i to og ha dei i gryta. Etter 10 min. skal sjampinjongane settast til, skårne i skiver. Småkokes ytterligere 10 min. og smakes til med salt og pepar.
  4. Bananene skrelles, halveres og deles på langs. Brunes i olje på en panne og serveres varm.
  5. Kok risen og bland han sammen med rosiner og mandelsplittar.
Opphavsrett, oppskrift: Ketil Lyngvær

Søk