Hopp til innhold

  1. Home
  2. Markedsføring og ledelse 1ChevronRight
  3. Din jobb som markedsførerChevronRight
  4. Verkstedoppgave om Sandvika StorsenterChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Verkstedoppgave om Sandvika Storsenter

Kollasj som illustrerer SWOT.
Prioriter de viktigste punktene i SWOT-analysen og finn løsninger på dem.

I denne oppgaven skal du virkelig «grave», tenke og systematisere. I tillegg skal du få lov til å være kreativ og finne nye løsninger. Under finner du en oppgave i fire deler. Bruk Verkstedgeneratoren når du svarer, og produser en rapport med kortfattet tekst, bilder og illustrasjoner.

Problemstilling 1

Gjør en grundig situasjonsanalyse av Sandvika Storsenter. Bruk filmene og systematiser i interne og eksterne arbeidsbetingelser. Skriv ned så mye du klarer å få ut av det som blir sagt. Bruk også nettsidene til Sandvika Storsenter, og konkluder med en rapport som beskriver nåsituasjonen til bedriften.

Problemstilling 2

På grunnlag av situasjonsanalysen du har laget, skal du lage en SWOT-analyse. Lag først en SWOT-analyse der du tar med alt du synes hører hjemme under de forskjellige bokstavene, deretter prioriterer du etter viktighet, slik at du sitter igjen med to-tre saker som du mener må gjøres noe med, under hver bokstav.

Problemstilling 3

Det er ikke alle butikker Sandvika Storsenter har i sin butikkmiks. Er det noe du mener de åpenbart mangler for å gi et komplett tilbud til kundene sine? Beskriv yndlingsbutikken din, som du på grunnlag av situasjonsanalysen og SWOT-analysen mener mangler på senteret.

Problemstilling 4

Sandvika Storsenter konkurrerer med Sandvika sentrum, en gågate som blant annet har butikker som Vinmonopolet, banker og Posten. For å gå til Sandvika Sentrum fra Sandvika Storsenter må du over Sandvikselven. Generelt har utbyggingen av storsentre under tak blitt kritisert for å drepe sentrumshandelen i åpne handlegater. For å sikre omdømmet sitt og ta lokalt samfunnsansvar ønsker Sandvika Storsenter å finne en løsning på dette.

Du er leid inn som konsulent for å finne en best mulig løsning på hvordan Sandvika Storsenter kan sikre seg Vinmonopol, banker og Posten og samtidig opprettholde sentrumshandel i Sandvika. Bruk fantasien, tenk stort og presenter forslaget ditt i rapportform der du benytter deg av bilder og illustrasjoner for å forklare løsningene dine.

Kart over Sandvika sentrum finner du her.
Bruk når du svarer.

Lykke til!

Læringsressurser

Din jobb som markedsfører

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs