Hopp til innhold

  1. Home
  2. Markedsføring og ledelse 1ChevronRight
  3. Din jobb som markedsførerChevronRight
  4. Bakgrunn for butikken Stil.liChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Bakgrunn for butikken Stil.li

Stil.li var en klesbutikk i Bærum. Den tilbød «kule klær til en fornuftig pris» og hadde en målgruppe som spenner fra 18–60 år. Stil.li tilbød klær og tilbehør; vesker, sko, støvletter, smykker og skjerf. I 2009 flyttet butikken og opplevde startvansker i forbindelse med den nye etableringen.

Dame med kule solbriler holder en handlepose fra Stil.li. Foto.

Historie

I 2007 ble butikken Stil.li etablert av to kvinnelige gründere på Bærums Verk utenfor Oslo. Bærums Verk er et område som ble utbygget i stor skala for 15–20 år siden, og området har nå mange boenheter og en relativt ung og ressurssterk befolkning.

Bilde av handlegaten på Bærums Verk.
Bærums Verk har en gammeldags, koselig handlegate i tillegg til et moderne senter under tak.

Bærums Verk senter består av mange butikker i alle sjangre, både kjedebutikker og utvalgsbutikker som Verket Interiør, kunstbutikker og klesbutikken Stil.li.

Det tok to til tre år å bygge opp butikken på Bærums Verk slik at den hadde godt med faste kunder og jevnt salg. Butikken satset på merker som var litt spesielle; klær som skilte seg ut i mengden, men som likevel kunne selges til en «fornuftig» pris, som for eksempel bukser til rundt tusenlappen og et godt utvalg av «basics» som topper og tights til rundt 4–500 kroner.

Bilde av Bekkestua sentrum.
På Bekkestua er også noe av den gamle sjelen bevart, men nye bygninger omringer et kryss og en plass.

De to gründerne skilte lag i 2009, og butikken ble da flyttet til Bekkestua i Bærum. Bekkestua ligger ikke langt fra Bærums Verk, men er et mer etablert område med en blandet og noe eldre befolkning. På Bekkestua er det ikke ett senter under tak, men en sammenslutning av butikker rundt et sentrum. Det finnes alle typer butikker her, fra musikkforretning til interiørbutikk, og konkurransen er større mellom klesbutikkene.

NB! Butikken er nå nedlagt, og det er derfor ikke mulig å kontakte innehaveren.

Læringsressurser

Din jobb som markedsfører

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs