Hopp til innhold

 1. Home
 2. Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2ChevronRight
 3. Grupper og kommunikasjonChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Grupper og kommunikasjon

Når du skal kommunisere i en gruppe, er det viktig at du lærer deg ulike regler for å få til en god dialog. Du skal både lytte og vise interesse for hva andre sier og mener, slik at dere kan få en god dialog. Det kan lett oppstå konflikter om ikke alle respekterer hverandre i en gruppe.

Kommunikasjon. Illustrasjon.

Som barne- og ungdomsarbeider skal du være profesjonell i ulike situasjoner i jobben din. For å bli bedre til å kommunisere i gruppe eller i en samtale, bør du øve på dette. Du bør også ta imot veiledning som gjør at du utvikler deg i riktig retning. Det kan være strevsomt og utfordrende å få tilbakemelding, men det kan være veldig nyttig å være god i kommunikasjon, både sammen med foresatte og kolleger. Sammen med barna skal du være den som veileder dem til å utvikle gode kommunikasjonsevner.

Emner

Grupper og kommunikasjon

 • Kommunikasjon

  Når vi arbeider med mennesker, er kommunikasjon viktig. God kommunikasjon kan skape trygghet og tillit og være grunnlaget for vekst og utvikling.

 • Konflikter

  Som fagarbeider og arbeidstaker vil du kunne komme opp i konfliktsituasjoner. Du bør derfor kunne noe om – og trene på å løse – ulike typer konflikter.

 • Litt enkelt kan man si at fysisk aktivitet handler om å bruke kroppen sin og være i bevegelse. Fysisk aktivitet har stor betydning for helsen vår.

 • Dette skoleåret skal du først og fremst lære førstehjelp ved drukning, fall og trafikkulykker. Førstehjelp er et viktig fagområde for barne- og ungdomsarbeideren.

 • Helse

  Som barne- og ungdomsarbeider skal du ha gode kunnskaper om helse. Dette skoleåret skal du jobbe med fagstoff knyttet til barn og unges helse.

 • Hygiene

  Hygiene er et område som du som barne- og ungdomsarbeider må ha god kunnskap om for å kunne forebygge sykdommer hos både barn, unge og voksne.

Læringsressurser

Grupper og kommunikasjon