Hopp til innhold

  1. Home
  2. Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2ChevronRight
  3. Kost og ernæringChevronRight
  4. Oppgaver til filmen «Mat ved spesielle behov»ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Oppgaver til filmen «Mat ved spesielle behov»

  1. Hva er cøliaki?
  2. Hva er gluten?
  3. Hva er glutenfri mat?
  4. Hvordan bør kjøkkenet på barnehagen tilrettelegges dersom et av barna har cøliaki?
  5. Hva bør du si til klassen eller gruppen dersom et av barna har en kostrelatert sykdom, for eksempel cøliaki?
  6. Hvordan kan barn reagere dersom det blir fokusert mye på sykdommen?
  7. Hvilke andre kostrelaterte sykdommer kjenner du?
  8. Hva er diabetes?
  9. Hva er laktoseintoleranse?
  10. Hva finnes av mat på kafeer for mennesker med ulike allergier og kostrelaterte sykdommer? Sjekk hvordan det er på kafeer og restauranter i ditt nærmiljø.

Læringsressurser

Kost og ernæring

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter