Hopp til innhold

  1. Home
  2. ReiselivChevronRight
  3. Kulturelle særtrekkChevronRight
  4. Mat er kultur - kjenner du begrepene?ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Mat er kultur - kjenner du begrepene?

Jødisk påskemåltid. Foto.

Les om religiøse og kulturelle kostholdshensyn hos Helsedirektoratet .

  1. Hva er kosher mat?
  2. Hva mener vi med halalkjøtt?
  3. Hva spiser en veganer?
  4. Hva spiser en vegetarianer?
  5. Hva er en chapatti?
  6. Hva er det hinduene ikke kan spise?
  7. Hva spiser buddhister?
  8. Hva spiser ikke syvendedagsadventister?
  9. Hva er smalahove?
  10. Hva er bacalao?
  11. Hva er tapas?
  12. Hva er sushi?
  13. Hva er tandoori?
  14. Hva er haggis?
  15. Hva er paella?
  16. Hva er nasi lemak?
  17. Hva er pekingand?
  18. Hva er Mansaf?
  19. Hva er fårikål?
  20. Hva er lutefisk?

Læringsressurser

Kulturelle særtrekk

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

  • SubjectMaterialFagstoff

    Hva vil det si å være norsk?

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • SubjectMaterialFagstoff

    Ikke lenger innvandrer

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • SubjectMaterialFagstoff

    Generasjon utlending

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • SubjectMaterialFagstoff

    Et fellesskap av forskjeller

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • SubjectMaterialFagstoff

    Intervju med tre juniorspillere på VIF

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • SubjectMaterialFagstoff

    Praktiske råd

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

  • TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

    Hva vil det si å være norsk?

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

    Et fellesskap av forskjeller

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff
  • TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

    Minoriteter, kultur og fordommer

    Tilleggsstoff
    AdditionalTilleggstoff