Takket være internett har tilgangen til informasjon aldri vært større, og den er bare et tastetrykk unna. Internett er en av de viktigste kanalene for offentlig debatt.

Mange nettaviser har egne diskusjonsfora, og politikere og kommentatorer har åpne profiler i alle tenkelige sosiale medier. Noen har også egne blogger. Nettdebattene dreier seg svært ofte om dagsaktuelle spørsmål. Politikk handler mer enn noensinne om kommunikasjon.
Kommunikasjon mennesker imellom er den viktigste drivkraften i utviklingen på nettet. Der flyten av informasjon tidligere gikk fra én til mange, går den nå fra alle til alle. Det gjør at vi i langt mindre grad enn tidligere opplever at noen på forhånd har bestemt hva slags nyheter eller informasjon som er verdt å formidle. Vi bruker sosiale medier jevnlig til å dele personlige bilder og oppdateringer om familien og til å kommentere nyheter og underholdning. Vi bruker dem også til å bygge personlige og profesjonelle nettverk.
Endringene i mediebruken vår påvirker også journalistikken. Det dukker opp nye former for journalistikk, og nyhetene blir presentert på andre måter enn tidligere. For eksempler er det nå vanlig at journalister refererer til og bruker tips de finner på sosiale medier. Et annet godt eksempel her er nyhetstjenesten Ohmy News i Sør-Korea, der over 40 000 «borgerjournalister» bidrar med redaksjonelt stoff. Slike borgeraviser åpner for politisk meningsutveksling og debatt. Men kan vi stole på slike aviser? Og hvilke medier kan vi i det hele tatt stole på?
Læringsressurser
Det demokratiske systemet i Norge
Læringssti
Det demokratiske systemet i Norge
KjernestoffPolitiske partier og valg
Kjernestoff
Fagstoff
Demokrati
KjernestoffPartier
KjernestoffHva styrer partiene etter?
KjernestoffHva står de politiske partiene for?
KjernestoffParlamentarisme
KjernestoffRegjeringen
KjernestoffPolitiske skillelinjer
KjernestoffSametinget
KjernestoffSynkende partimedlemskap
KjernestoffValgordningen
KjernestoffValgdeltakelsen
KjernestoffVelgere på vandring
KjernestoffYtringsfrihet under ansvar
Kjernestoff- Kjernestoff
Internett som demokratisk forumDu er her
Kommunestyre- og fylkestingsvalg
Kjernestoff
Oppgaver og aktiviteter
Ungdomspartier og ungdomspolitikere
KjernestoffFølg en debatt
KjernestoffOppsummering Det demokratiske systemet
KjernestoffOppgave: Partiprogrammene
Kjernestoff