Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medie- og informasjonskunnskapChevronRight
  3. Mediekritikk og medieforskningChevronRight
  4. Kvalitetskriterier og vurderingChevronRight
  5. Anmeldelse av dataspillChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Anmeldelse av dataspill

I et dataspill er spillerene den viktigste aktøren. En anmeldelse av et dataspill bør legge vekt på funksjonalitet og spilleropplevelse.

Hvordan anmelde et dataspill?

En anmeldelse av et spill kan bygges opp etter en felles mal. De mest avanserte spillene ligner ganske mye på en filmfortelling, men den store forskjellen er at i spillet er du selv aktør. Det er du som spiller hovedrollen og i stor grad kan være med på å utforme handlingen.

Skuespillernes prestasjoner er ikke så viktige i et dataspill, men du bør analysere rollefigurenes egenskaper og muligheter. I stedet for å vurdere fotografering og klipping bør du vurdere grafikk og livaktighet. Du bør også beskrive hvordan spillet fungerer.

Enkelte spillelementer bør analyseres før du vurderer om de fungerer godt eller dårlig. Selv om du gir uttrykk for egne meninger, bør vurderingen være grundig faglig begrunnet. Husk at dette er din subjektive mening om produktet, og at andre kan ha andre meninger. Det bør du også ha i bakhodet når du skal vurdere hvem spillet passer for.

Tips!

Et godt tips når du skal lage en anmeldelse av et spill, er å lese tekster skrevet av andre spillanmeldere.

Nettsiden Spillkritikk.no har samlet anmeldelser av dataspill fra norske aviser og nettsteder.

Læringsressurser

Kvalitetskriterier og vurdering