Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medie- og informasjonskunnskapChevronRight
  3. MedieproduksjonChevronRight
  4. BildeproduksjonChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Bildeproduksjon

Å ta gode bilder handler først og fremst om å kunne se motiver og finne den komposisjonen som framhever motivet på best mulig måte. Men du må også kunne bruke arbeidverktøy som fotoaparat og bilderedigeringsprogram.

Jente som fotograferer. Foto.

Komposisjonsprinsipper er føringer for hvordan man skaper et visuelt behagelig bilde. Når du komponerer et fotografi, setter du sammen elementene i bildet til en helhet.

Å eksponere betyr å ‘utsette for lys’. En god fotograf bruker de manuelle innstillingene kameraet tilbyr. Behersker du grunnleggende kamerainnstillinger, som valg av blenderåpning, lukkertid, ISO, brennvidde og fokus, er du på vei til å bli en god fotograf. Du må også vite hvordan summen av disse innstillingene påvirker eksponeringen.

Bilderedigering handler om å sluttføre bildeproduksjonen ved hjelp av et dataprogram. Her skal du lære om sentrale begreper som piksel, oppløsning, fargedybde, filformat, arbeidsformat, utkjøringsformat og komprimering. Du lærer å beskjære et bilde, å justere lys, kontrast og farge, og å fjerne støy.

Læringsressurser

Bildeproduksjon

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter