Hopp til innhold

SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Presentasjonsprogram

Når vi skal presentere digital informasjon, er det naturlig å ta i bruk et presentasjonsverktøy. I disse programmene kan du presentere informasjon gjennom visning av lysbilder.

Kvinnelig foredragsholder. Foto.

Bruksområder

Presentasjonsprogrammer eller presentasjonsverktøy brukes ofte som hjelpemiddel når man skal holde presentasjoner. Presentasjonsverktøyet fungerer som støtte til deg som presenterer, og for å gi bedre oversikt for de som skal se og høre presentasjonen.

Funksjoner

I presentasjonsverktøyene pleier man å ha mulighet til å opprette lysbilder som man viser via projektor eller en ekstern skjerm. De fleste presentasjonsverktøy har også muligheter for å legge til notater til de ulike lysbildene. Andre funksjoner er bevegelser og overganger mellom lysbildene.

Ulike programmer

Det finnes flere presentasjonsverktøy. Men selv om funksjonaliteten vil variere noe vil mye være likt. Her er en liste over noen kjente programmer:

Microsoft Office PowerPoint

OpenOffice Impress

LibreOffice Impress

Google Slides

På nettsidene til de ulike produsentene vil du finne muligheter for å laste ned og kjøpe programvaren. Du vil også kunne finne produsentenes hjelpesider for å komme i gang.

Læringsressurser

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter