Hopp til innhold

Spillefilm

Prestens barn

En katolsk prest med et litt unøyaktig forhold til hva som er rett og galt, bidrar til babyboom på ei øy i Adriaterhavet. Filmen er regissert av kroaten Vinko Brešan.

Om filmen

I tillegg til å være en komedie med forviklinger dramatiserer Prestens barn den katolske kirkens syn på prevensjonsmidler.

Fader Fabijan er ny i jobben som katolsk prest på ei lita øy i Adriaterhavet. Det bekymrer ham at det er så få barnefødsler på øya. En dag kommer en mann til kirka for å skrifte. Han selger kondomer i kiosken sin, og kona har sagt at dette gjør ham til en morder. Kona mener at han ved å selge kondomer til folk indirekte dreper mennesker før de er født.

Etter skriftemålet får presten en idé som han håper kan bidra til mange nye ekteskap og fødsler på øya. Han får med seg mannen fra kiosken på planene sine, og sammen begynner de å stikke hull i alle kondomene som selges fra kiosken. Kondomsabotasjen gir først resultater da øyas apoteker blir med på opplegget og begynner å bytte ut kvinnenes p-piller med vitaminer.

Babyboom

Mens resten av Kroatia opplever et dramatisk fall i befolkningsveksten, opplever øya de neste månedene en økning i fødselsraten på over 70 prosent.

Det går rykter om at det er sjøen som bidrar til den økte fruktbarheten, og turistene strømmer til.

Gleden over babyboomen viser seg derimot å være kortvarig.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 17.02.2022

Læringsressurser

Helse

Oppgaver og aktiviteter

Kildemateriell