Hopp til innhold

Spillefilm

Støv på hjernen

Støv på hjernen er en norsk komedie fra 1959 basert på Eva Ramms suksessroman Med støv på hjernen. Filmen er regissert av Øivind Vennerød. Den ble sett av hele 1,5 millioner nordmenn da den gikk på kino.

LK06

Handling

I denne komedien blir vi med til Lambertseter, en drabantby i Oslo. Filmen viser konflikten mellom husmødrenes mange plikter og idealet om et lykkelig ekteskap.

Det er fredagsrengjøring i en av Lambertseters moderne boligblokker. Husmødrene i blokka nærmest konkurrerer om å være mest pliktoppfyllende og effektive i husarbeidet. Vinduer pusses og tepper bankes.

I den voldsomme iveren etter å være den beste husmoren glemmer kvinnene andre ting som også er viktig i livet. Hvordan går det for eksempel med ekteskapet når den ene part har støv på hjernen?

Om filmen

Filmen er regissert av Øivind Vennerød (1919–1991). Vennerød er også kjent for filmer som Sønner av Norge og Sønner av Norge kjøper bil.

Støv på hjernen er en av de mest sette filmene i norsk kinohistorie. Hele 1,5 millioner nordmenn så filmen da den gikk på kino.

Sist oppdatert 24.08.2020
Skrevet av Tina Andersson
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Minoriteter, mangfold og utenforskap