Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Oppskrifter fra NRK

Kun fantasien setter grenser for hva man kan lage av mat og dessert ute i naturen. Har du for eksempel prøvd egg kokt i potet? Egg i potet

forskjellige typer frukt og grønnsaker. Foto

Skjær av toppen på en stor potet. Bruk en skje til å hule ut poteten til hulrommet er stort nok til å romme et rått egg. Hell egget over i poteten, og legg på potetlokket. Pakk poteten inn i aluminiumsfolie og legg den i glørne på bålet. Etter cirka 20 minutter er egget kokt.

Pytt-i-panne

Smelt smør i en stekepanne. Fres sopp, purreløk, løk og bacon før du har i potetene. Til slutt heller du over fløte. Dryss til slutt revet ost over. Smak til med salt og pepper. Denne retten krever at du har med en stekepanne.

Gamle svarten

Legg skinke og ost på den ene siden av en tortillalefse, og ta på ketchup og sennep. Rull tortillaen sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie. Legg pakken på glørne i cirka 3–4 minutter. Husk å snu den ofte.

Fiskeburgere

Del et rundstykke i to, og legg fiskekake, purreløk, ketchup og ost imellom. Pakk fiskeburgeren inn i aluminiumsfolie og legg den i glørne i cirka 5 minutter.

Banansplitt

Snitt bananen på langs uten å skrelle den først. Legg i sjokoladebiter og nøtter. Brett folie rundt bananen, men ikke lukk helt igjen. Når sjokoladen er helt smeltet, er desserten ferdig.

Sjokoladekake i appelsin

Skjær et lite lokk av appelsinen, og ta vare på det. Appelsinen hules ut slik at du får plass til mest mulig kakefyll i den. Etter å ha fylt appelsinen setter du på lokket og pakker appelsinen inn i folie. Legg den på glørne i cirka 20–25 minutter.

God tur!

Gjengitt med tillatelse fra NRK
Skrevet avRenee Nilsen

Sist faglig oppdatert 13.12.2018
Rettighetshaver: NRK

Læringsressurser

Kost og ernæring

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter