Hopp til innhold

Spillefilm

Slumdog Millionaire - Han som hadde svar på alt

Jamal Malik er 18 år gammel og foreldreløs. Han er oppvokst i slummen i Mumbai. Nå er han deltaker i den indiske versjonen av TV-programmet "Vil du bli millionær", og er bare ett spørsmål unna hovedpremien.

Handling

Filmen handler om Jamal Malik fra slummen i Mumbai, som er deltaker i TV-programmet "Vil du bli millionær". Hvordan klarer han å svare rett på så mange vanskelige spørsmål? Har han jukset, hatt flaks, eller er han rett og slett et geni?

Politiet mistenker at Jamal jukser. Før han skal tilbake til TV-programmet og svare på det siste og avgjørende spørsmålet, blir han derfor brutalt avhørt og torturert av politiet.

En serie av tilbakeblikk fra Jamals liv gir forklaringen på hvordan han kunne svare på spørsmålene. I det første tilbakeblikket får vi se hvordan Jamal, som liten gutt, klarer å få autografen til Bollywood-stjerna Amitabh Bachchan.

Om filmen

Filmen er regissert av den britiske regissøren Danny Boyle, som også er kjent for filmen Trainspotting. Manuset, som er skrevet av Simon Beaufoy, er basert på romanen Q & A av den indiske forfatteren Vikas Swarup.

For Slumdog Millionaire – Han som hadde svar på alt kunne filmskaperne høste hele 8 Oscar-priser, blant annet prisene for beste film, regi og manus. Filmen fikk de samme prisene ved Golden Globe-utdelingen i 2009.

CC BY-SASkrevet av Anne Cathrine Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 07.03.2024

Læringsressurser

Underholdning