Hopp til innhold

Oppgave

Stå på stand: Lag radioreklame!

Ingressbilde oppgave (praktisk)

Lag radioreklame!

Hvem har best radiostemme? Hvis den er dyp, myk og litt sensuell, kan det hende du egner deg som «stemmen bak reklamen». Eller? Det er nok mange forskjellige stemmer som egner seg i radioreklame, både dype og sensuelle, men også høye, morsomme, tydelige, med spesielle dialekter og så videre. Alt etter hvem målgruppen er, og hva som er målet med reklamen, vil forskjellige stemmer passe.

Denne gangen skal du være reklamebyrå. Du har fått i oppdrag å lage en radioreklame for oppdragsgiveren din, sovesofaspesialisten SovGodt. Reklamen skal vare i cirka 30 sekunder. Om du vil bruke bare stemme eller både stemme og lyd/musikk, er opp til deg. Gå tilbake til kapittelet P for påvirkning og tenk gjennom mål, appell, argumentasjon og budskap, slik at reklamen din blir så god som mulig. Dersom du savner informasjon i oppgaveteksten, lager du bare forutsetninger som det passer deg.

Lag radioreklame for SovGodt

Her er litt praktisk informasjon om produktet du skal lage radioreklame om:

  • Sovesofaspesialisten SovGodt har kommet med en ny sovesofa for tre – to i bredden og én på tvers nederst i sengen. Når sovesofaen er slått ut, er den 200 centimeter bred og 260 centimeter lang.
  • Madrassen har springfjær med høy tetthet, det vil si at madrassen former seg etter kroppen når du sover. Innsydd i madrassen er det en overmadrass som er 6 centimeter tykk.
  • Sengedelen av sovesofaen brettes kreativt inn og danner sitteplass i sofaen.
  • Som sofa er den 200 centimeter bred og 80 centimeter dyp. I tillegg kommer armlenene som er 30 centimeter på hver side.
  • Sofaen kommer i stoffet alcantara som kan fåes i nesten alle farger. Alcantara kan vaskes med lett såpe og klut, slik at flekker ikke setter seg.
  • Sofaen egner seg i stuen da den er et pent møbel, og er derfor ypperlig som kombimøbel sofa/seng.
  • Utsalgspris på sofaen er 9 500 kroner.

Radioreklamene spilles høyt i klassen. Gi hverandre ris og ros.

Lykke til!

Sist oppdatert 31.10.2017
Skrevet av Live Marie Toft Sundbye

Læringsressurser

Markedskommunikasjon

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter

Vurderingsressurs