Hopp til innhold

Oppgave

Muntlig oppgave: Følg en bedrift!

Piktogram for muntlig oppgave.

Muntlig presentasjon

Nå skal dere presentere funnene fra den skriftlige oppgaven muntlig for resten av klassen, og som vanlig skal dere bruke lysarkene fra skriftlig oppgave som støtte. Det er viktig at dere vet at lysarkene fungerer som de skal, for eksempel at reklamefilmer dere har lagt inn, spilles som planlagt. Gå derfor gjennom presentasjonen grundig før dere presenterer!

Faktisk kommunikasjon – og forslag til ny!

Fra den skriftlige delen av oppgaven har dere nå bakgrunnsstoff til å lage en presentasjon om hvordan bedriften deres kommuniserer med kundene sine. Lag lysark og presenter funnene deres for klassen.

Forbered også den kreative delen av oppgaven der dere har laget en type reklame eller en form for kommunikasjon. Husk å forklare hva dere tenkte med reklamen: Hva er målet, hvilken appell har dere brukt, og hvordan er kodingen? Hvorfor mener dere denne reklamen vil treffe målgruppen?

Husk

Å presentere muntlig er en kunst og en viktig ferdighet for deg resten av livet, både privat og på jobb. Forsøk å puste godt ved å ha god holdning (da blir det mer plass til luft i lungene), unngå å fikle med ting, og se direkte på tilhørerne – ikke bakover. Løsriv deg fra manus, bruk kroppen din som verktøy for å understreke poenget i budskapet. La ordet seile fra den ene til den andre i gruppen, og vær sikker på hva du skal si. Ikke nøl.

Lykke til!

Sist faglig oppdatert 07.11.2017
Skrevet av Live Marie Toft Sundbye

Læringsressurser

Markedskommunikasjon

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter

Vurderingsressurs