Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Klimablogg 2050

Du lever i 2050 i en verden der man har klart å sette i gang en rekke effektive tiltak for å begrense den globale oppvarminga. Dette er gode nyheter som du bare må få delt med resten av verden på klimabloggen din!

LK20LK06
Flere bloggere. Illustrasjon.

Oppdrag

Ta utgangspunkt i brevet på s. 75 i rapporten En framtid du ikke vil ha. Som den samfunnsengasjerte bloggeren Sofie Lisa skal du lage et blogginnlegg der du skriver en ny og langt mer optimistisk versjon av brevet fra framtida. Du skal fortelle om hvilke tiltak som har blitt satt i gang for å begrense den globale oppvarminga.

Tidsbruk

2 timer

Sett i gang!

Finn ut hvilke tiltak som kan være aktuelle for å bekjempe økt drivhuseffekt. Skriv tiltakene inn i en ny versjon av brevet.

Få med hvordan tiltakene har påvirket livene til folk, og hvordan hverdagen fortoner seg. I god blogg-tradisjon kan du presentere noen produkter fra dem som sponser bloggen din. Dette er selvfølgelig produkter av det klimavennlige slaget.

Produkt

Tekst, bilder og/eller video presentert i bloggform. Hvis du vil, kan bloggen publiseres eller postes i sosiale medier.

Veien videre

Hvis dere har jobbet med andre oppgaver knyttet til «Fuck Fossils», kan dere samle det dere har laget, til et felles produkt. Kanskje klassens «Klimablogg» kan publiseres på hjemmesida til skolen?

Sist oppdatert 26.03.2017
Skrevet av Thomas Bedin

Læringsressurser

Klima: En framtid du ikke vil ha