Smørbrødliste
En smørbrødliste er en à la carte- meny for brødmat. En slik type meny finnes stort sett bare i de nordiske land, fordi vi har en sterk tradisjon for brødmåltider her. I Danmark kalles de for smørrebrød og regnes av mange som den danske nasjonalretten. Smørbrødene lages med mye lekkert pålegg og anrettes delikat opp på tallerkenen. Smørbrødlisten tilbys gjerne til gjester i lunsjtiden, eller som et tilbud til de som bare ønsker en liten rett.
Eit utval frå lista
- Snitter
- Smørbrød
- Landgang
- Spesialsmørbrød (varme/kalde)
- Sandwichar
Påleggsgruppene for brødmat
- Fisk
- Kjøtt
- Skalldyr
- Leverpostei
- Kaviar
- Salat
- Ost
- Egg
Smårettmeny
En smårettmeny er som navnet sier en meny bestående av mange små retter som gjestene kan velge i. Dette er en type meny som gjerne tilbys i lunsjtiden, eller som et alternativ til en større à la carte-meny. Smårettmenyene kan bestå av alle slags retter, fra supper, små kjøtt- og fiskeretter til salater og sandwicher. Ofte kombineres en smørbrødliste og en smårettmeny.