Hopp til innhold

Fagstoff

Tilberedning av blekksprut og kråkeboller

Blekksprutartene akkar og kalmar brukes i matlaging. Det er mest posen som brukes. Det som er spiselig på kråkebollen, er rogna eller melken, som sitter som fem drueklaser under skallet i toppen av kråkebollen.
bilde av blekkspruter på tallerken
Åpne bilde i et nytt vindu
Blekksprut
Åpne bilde i et nytt vindu

Kråkebolle (sjøpinnsvin)

Kråkeboller og kråkebollerogn. Foto.

Det som er spiselig på kråkebollen, er rogna eller melken, som sitter som fem drueklaser under skallet i toppen av kråkebollen.

Åpne kråkebollen ved å stikke en saks gjennom skallet, og klipp rundt munnåpningen, eller hogg toppen av bollen med en skarp, tung kniv.

Rogna/melkeklasene kan spises direkte eller tilsettes litt sitron.

CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Tilberedning av skalldyr