Oppgave: Problem

Brettspill om globale vannressurser og vannproblematikk

Publisert: 07.05.2012, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Spillbrett til ”Dude Where’s My Water”

Dude Where’s My Water” er et engasjerende brettspill hvor alle spørsmål og lignende ligger på nettet.

Spillet er hovedsakelig laget som en ressurs for naturfag den videregående skolen, men kan også brukes av andre. Det fungerer fint som en introduksjon til temaet bærekraftig vannforbruk.

Her finner du spilleregler, oppdragskort og spillbrett til ”Dude Where’s My Water”.  

 

En gruppe studenter rundt et spillbrett.NTNU-studentene som har utviklet spillet ”Dude Where’s My Water” om globale vannressurser og vannproblematikk.
Fotograf: Kjersti Myhr
 

Dude Where’s My Water

Som introduksjon til spillet vil videoen om bærekraftig vannforbruk gi nyttig informasjon og motivasjon. Spillebrett, spilleregler og oppdragskort skrives ut fra nettsiden. Spillebrettet bør skrives ut i farger.
Det kan være lurt å gå gjennom spillereglene i fellesskap. Spillet har et begrenset antall spørsmål tilgjengelig, og egner seg til å spilles 1–4 ganger.

Spillet er utviklet av studenter ved NTNU

”Dude Where’s My Water” er et produkt laget av studenter ved NTNU i faget "Eksperter i Team 2012". Spillet er prøvd ut ved Charlottenlund Videregående skole med hell. Vi håper dere også tar det i bruk! Lykke til!

Ørjan Bakkland, Espen Ravlo, Stian Ekerheim, Siv Heggen, Gjermund Arne Kambestad, Magnus Inderberg Vestrum og Marie Lunde.