Fagstoff

Navn på markeder

Publisert: 21.12.2011, Oppdatert: 04.03.2017
Biler til salgs

Vi setter ofte navn på markedene vi henvender oss til, som for eksempel aksjemarkedet, boligmarkedet, bruktbilmarkedet, fruktmarkedet, markedet for skjønnhetspleie og markedet for bistand. Det finnes ingen katalog man kan slå opp i for å se hva et marked heter. Hvordan skal vi da vite navnet på et marked?

Bildet viser et skilt med visning for bolig.Boligmarkedet er et navn som er godt innarbeidet i språket vårt.

 

 

Bildet viser skjermene på Oslo Børs.Aksjemarkedet er også et innarbeidet navn i det norske språket. Her ser vi skjermene på Oslo Børs, hvor Golar LNG Energy Ltd. ønskes velkommen etter at de ble notert på Oslo Axess (oktober 2009).

Ofte er navnene godt innarbeidet, men andre ganger må du selv definere akkurat hvilket marked du mener. Literisen til Diplom-Is er for eksempel et produkt som blir tilbudt i markedet «frossen søtsmak hjemme». Dette markedet har Diplom-Is selv satt navn på.

Bilde av den tenkte boka «Absolutt alle verdens markeder» av Live Marie Toft Mogstad.

Vi sier at en bedrift «opererer i et marked». Hvor presist man vil definere dette markedet, er opp til hver enkelt bedrift. Det er viktig å være bevisst på hvilket marked man faktisk konkurrerer i, for da er det lettere å lage en markedsføringsstrategi som treffer målgruppen.