Oppgave

Blogg i vei!

Publisert: 14.08.2012, Oppdatert: 04.03.2017
Piktogram for bloggoppgave 

Å skrive for å lære

Hvorfor er det lurt å skrive blogginnlegg? Rett og slett fordi den beste måten å lære på, er å lære andre noe. Det gjør du blant annet ved å si noe, mene noe og stå for noe i bloggen din.

Beskriv din egen kjøpsprosess!

 

Skriv et blogginnlegg der du tar for deg det siste kjøpet som var viktig for deg. Hvis du allerede har en fagblogg, fortsetter du å skrive på den. Har du ingen fagblogg ennå, kan du bruke ABC Startsidens oversikt over forskjellige bloggtjenester når du skal opprette bloggen. Inviter klassekameratene dine og læreren din som lesere av bloggen.

 

  • Beskriv de ulike fasene i kjøpsprosessen din. Hva nøyaktig gjorde du? 
  • Dersom det er snakk om et førstegangskjøp: Si noe om diffusjonsprosessen til produktet. Har det vært på markedet lenge, eller er det nokså nytt? Hvilken brukerkategori tilhører du når det gjelder dette produktet?
  • Skriv også noe om din egen adopsjonsprosess dersom det var første gang du kjøpte den aktuelle varen.

Tips: Finn din blogg-stil!

Hva skal til for at andre får lyst til å lese bloggen din, tror du? Humor? Interessante temaer? Spissformuleringer? Eller kanskje alle disse tre ingrediensene i en fin blanding? Uansett hvilke virkemidler du foretrekker, kan det være lurt å velge én stil og holde på den, slik at de andre kjenner igjen din merkevare – din bloggpersonlighet.