Oppgave: Drøfte

NRK tøyer grensen for TV-sex

Publisert: 17.11.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Andre sesong av NRK-serien Trekant ledes av f.h.: Benjamin Silseth, Johanna Djena Zamble og Even Jørs.NRK-serien Trekant ledes av Benjamin Silseth, Johanna Djena Zamble og Even Jørs. 

Ressurser

Orgasme i Trekant 

 

Innvandrerungdom snakker om seksualitet 

 

Diskuter 

– Gir programserien "Trekant" et riktig bilde av ungdom og seksualitet slik du kjenner det fra ditt eget miljø?

 

– Er "Trekant" et opplysningsprogram eller en realityserie?

 

– Er det Ok at nærbilder av kjønnsorganer i seksuell aktivitet vises på TV?

 

Sex og singellivI hvilken grad blir unges seksualmoral påvirket av TV-serier som "Sex og singelliv"?

Første episode av NRK-serien Trekant vist for elever på Fyrstikkalleen skole i Oslo.Første episode av NRK-serien Trekant vises på storskjerm for elever på Fyrstikkalleen skole i Oslo.

Skriver TV-historie

Denne uka viser NRK3 nærbilder av underlivet til den amerikanske sexologen Carlin Ross mens hun ligger med spredte ben og masturberer til hun får orgasme. Dette er trolig første gang en virkelig orgasme vises på norsk fjernsyn.

Jarle Haugland i den kristne mediebrukerorganisasjonen Familie & Medier synes TV-bildene er spekulative. Sexolog Gro Isachsen mener derimot at det er viktig for unge mennesker å lære om sin egen seksualitet på denne måten.

Opplysningsprogram eller realityserie?

TV-serien "Trekant" er en av de største satsingene til NRK3. Hensikten med programmet er seksualopplysning for ungdom. Nå er sesong 2 av programserien i gang. Også denne gangen er det flere som reagerer på det som presenteres på TV-skjermen. Flere reagerer også på de utfordringene de tre unge programlederne blir møtt med.

I programmet ber NRK ungdommen om å finne sine egne grenser, samtidig som vi ser tre ungdommer som tydeligvis blir pushet til å tøye sine egne grenser. De må fortelle hva slags erfaringer de har med oralsex, de må forsøke å puste seg til en orgasme. Jeg ser jo at programmet presenteres som at disse tre skal være deltakere, og det er min hovedinnvending mot det. For meg så blir det noe hallikaktig over dette. Det virker som om NRK tenker at for å lage et godt program, så må de utlevere og invadere mennesker, sier Ottosen til Side2

Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK3 sier at "Trekant" hadde blitt kjedelig TV dersom ikke ungdommene utfordret seg selv. Ifølge TV 2 nektet programlederne å utføre flere av de stuntene som NRK ville de skulle være med på under opptakene. Men deltakerne sier at de opplevde at de grensene de selv satte, ble respektert.