Oppgave

Nyhetsdrypp

Publisert: 11.07.2012, Oppdatert: 04.03.2017
Logo for medieoppgave. 

Hold deg oppdatert

Hver dag er det aktuelle saker i media som på forskjellige måter handler om markedsføring. Leser du nyheter, vil du finne mange gode eksempler som du kan benytte på prøver og i diskusjoner i klassen. På denne måten viser du at du har forstått lærestoffet, og at du kan bruke det du har lært.

 

Segmenter og målgrupper

 

I artiklene under får du lese om Rihanna, kaffedrikking og boligmarkedet. Les og relater artiklene til det du har lært i kapittelet Segmenter og målgrupper. Noter gjerne viktige stikkord i bloggen din.

 

  • I artikkelen En rufsete, heseblesende folkefavoritt kan du lese om Rihanna og hennes konsert i Bergen i november 2011. Hvordan kan vi segmentere markedet for musikk?
  • I artikkelen De gamle er fortsatt eldst får du lese om kaffe og hvordan forskjellige generasjoner drikker kaffe. Hvordan kan vi segmentere dette markedet? Hvilke målgrupper tror du vi kan finne i de forskjellige segmentene?
  • I boligmarkedet kan vi finne mange segmenter. I artikkelen Prisfall for eneboliger får du et innblikk i dette markedet. Prøv å dele boligmarkedet inn i segmenter.