Oppgave: Yrkessituasjon

Hvordan skal vi jobbe med temaet vold?

Publisert: 03.06.2015, Oppdatert: 04.03.2017
Samlingsstund

Ved Fjellvang skole skal de jobbe med temaet vold i noen uker framover. Vold kan være et vanskelig tema å jobbe med, og de ansatte har ulike meninger om hvordan de skal gjøre det. Under finner du tre ulike tilnærminger. Se på forslagene og kom med innspill til andre måter å arbeide med temaet på.

Forslag 1

Noen av de ansatte har lest Sinna mann av Gro Dahle. Sinna mann er en prisbelønnet bok om hvordan barn kan oppleve vold i hjemmet. De ansatte som har lest boken, mener at skolen bør bruke den i småtrinnet. Lån boken på biblioteket og diskuter om, og eventuelt hvordan, boken kan brukes. Her kan du lese Bokkritkk av Sinna mann 

Forslag 2

Her tenker de å samle barna i grupper og prate med dem om hvordan man skal oppføre seg mot hverandre. Det kommer et forslag om at man skal spre de barna man er bekymret for, på ulike grupper og følge med dem litt ekstra godt. Kanskje kan barna avslutte med å tegne det de forbinder med å ha det vondt.

Forslag 3

Mange hevder at det er de voksne som bør jobbe med temaet og bli mer oppmerksomme på barn som har det vondt. Ved å være tett på de barna man er bekymret for, vil man gi barna mer omsorg. De mener at man bør diskutere spørsmål som:

  • Hvordan tror du det føles for et barn som opplever vold i hjemmet?
  • Hvordan vil et slikt barn kunne ha det på skolen?
  • Hvordan kan du hjelpe barnet?
  • Hvor mye skal du stole på magefølelsen dersom du føler at et barn har det vondt?
Relatert innhold

Praktisk stoff