Oppgave: Arbeidsoppdrag

Ut på tur

Publisert: 09.02.2011, Oppdatert: 04.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Norwegian-fly lander

Tenk deg at du er lærling i reiselivsfag og får spørsmål om hvorfor de ulike flyselskapenes priser og betingelser er så forskjellige. Vi skal se litt mer på hvordan ulike flyselskap bruker service og prising av service i sin markedsføring.

Ryanair er kanskje det flyselskapet i Europa som får mest medieomtale. Mange har en mening om selskapets satsning på lave priser i kombinasjon med avgifter på servicer som mange passasjerer regner med er inkludert i billettprisen. Du finner en oversikt over Ryanair sine avgifter her: Ryanairs billettavgifter 

SAS er Nordens største flyselskap og har tradisjon for å håndtere både privat- og forretningsmarkedet. 

De siste årene har spesielt SAS blitt utfordret av Norwegian, spesielt i privatmarkedet. Norwegian har et service- og priskonsept som ligger mellom Ryanair og SAS.

Du skal planlegge reiser fra Østlandet for tre ulike kunder. De kan velge å reise fra Oslo/Gardermoen, eller Sandefjord/Torp. Rutetilbudet kan variere, men sjekk alle de tre flyselskapene når du løser disse oppgavene:

  1. En familie med to voksne og to barn skal reise på en ukes tur til Gran Canaria. De er fleksible med reisetidspunktet. De har fire kolli bagasje som må sendes, og de vil parkere på flyplassen. De bestiler på nettet, betaler med VISA-kort og vil helst sitte sammen på flyet. Finn totalpris og reiserute.
  2. En dame må stille i et møte i Brussel neste dag. Arbeidsgiveren ser gjerne at hun reiser rimelig, men vil ikke at dette skal forlenge reisetiden hennes. Hun må være i Brussel klokken 12 og kan returnere klokken 16. Hun reiser med håndbagasje, tar buss eller tog fra Oslo sentrum, bestiller på nettet og betaler med VISA-kort. Finn totalpris og reiserute.
  3. En sprek pensjonist har lyst å komme seg til Italia eller Frankrike på en sykkelferie i fjorten dager. Han kan reise når og hvor som helst den nærmeste måneden. Han skal ha med seg sykkel og to kolli bagasje på flyet. Han bestiller på nettet og betaler med VISA-kort. Han sykler til den flyplassen på Østlandet som viser seg å være rimeligst. Finn totalpris og reiserute.    
  4. Hva mener du er de viktigste grunnene til at de tre aktuelle flyselskapene har såpass ulike pris- og servicekonsept?