Oppgave: Arbeidsoppdrag

Lyst til å jobbe med IKT for Rolls-Royce?

Publisert: 02.02.2011, Oppdatert: 04.03.2017
 • Innbygg
 • Enkel visning
 • Lytt til tekst
 • Skriv ut
I serverrommet

Dette er overskriften til en utlysningstekst for en ledig stilling som lærling i IKT-servicefag. Når du nå nærmer deg slutten av vg2, skal du søke læreplass. På NAV sine nettsider finner du denne utlysningen:

 1. Hva kaller vi denne typen utlysning?
 2. Hvor har arbeidsgiver opprinnelig annonsert den ledige stillingen?
 3. Hvorfor registrerer NAV den ledige stillingen i sin stillingsdatabase?
 4. Gå inn på hjemmesiden til arbeidsgiveren Rolls-Royce og finn mer informasjon.
  Tenk deg at det er du som snart er ferdig med vg2 IKT-servicefag. Sett opp de viktigste grunnene til at du kunne tenke deg søke denne stillingen. Sett også opp eventuelle grunner til at du ikke har så lyst.
 5. Skriv en fullstendig søknad om den ledige stillingen. Let gjerne på ulike jobb- og karriereportaler for å finne tips til hvordan du skal bygge opp søknaden. Ta hensyn til at søknaden skal behandles av medelever. Læreren avgjør om det er lov å dikte opp litt ekstra kvalifikasjoner, men søknadene må virke realistiske.
 6. Del klassen inn i grupper slik at det er minumum fem elever i hver gruppe. Trekk lodd slik at to elever får rollen som personalansvarlige. De øvrige er jobbsøkere. 
 7. De som er personalansvarlige, går gjennom søknadene og forbereder et kort førstegangsintervju på 5–10 minutter med hver. Let gjerne på ulike jobb- og karriereportaler for å finne tips til hvordan dere bør gjennomføre intervjuet. 
 8. Bytt gjerne roller slik at alle får prøve seg som både personalansvarlig og arbeidssøker.
Relatert innhold

Faglig

Generelt