Oppgave: Yrkessituasjon

Nora må stoppe en samtale

Publisert: 04.04.2011, Oppdatert: 04.03.2017
Måltid i skolen

I SFO er det lunsjmåltid hver dag når barna er ferdige på skolen. Under måltidet er barna inndelt klassevis i ulike rom. Nora har hovedansvar for førsteklassingene. Før måltidet pleier hun å ta en liten samtale med barna i fellesskap, hvor hun tar opp ulike saker. I dag snakker Nora  om den nye vikaren som er kommet.

Vikaren er ny i dag, og har vært sammen med førsteklasse på skolen. Nora spør hva barna synes om at det er kommet en ny, og om alle klarer å huske navnet hennes. Barna forteller at vikaren heter Anne. Pernille rekker opp hånda og sier:
«Anne har besøkt pappa sent på kvelden.»

Nora forsøker lett å spørre om de er kjærester, men det er de ikke, sier Pernille. Diskré forsøker Nora å skifte retning i samtalen, men Pernille rekker opp hånda igjen.
«Pappa og Anne kom hjem seint om natta en annen gang også, og da var hun blå i ansiktet», sier hun før Nora klarer å avbryte samtalen.

  • Hvordan skal Nora møte Pernille sin opplevelse i denne saken?
  • Hva bør elever få si om andre ansatte før du som barne- og ungdomsarbeider stopper dem?
  • Hva synes du er riktig at Nora gjør fremover?
  • Nora er usikker på hva hun skal gjøre, men vil ikke være den som sladrer om vikaren. Kan du tenke deg hvem Nora bør ta det opp med, og hvorfor?
Relatert innhold