Fagstoff

Blogg og wiki

Publisert: 26.01.2011, Oppdatert: 04.03.2017
Bloggbilde

Blogg og wiki er eksempler på produksjonsverktøy som egner seg godt for både skriftlige og sammensatte tekster. Her kan man skrive lengre tekster, samtidig som det er enkelt å sette inn bilder og videoklipp, og å lenke til andre tekster på nettet. Skriver du en blogg, kan du enkelt publisere dine tanker og meninger om en sak.

Du finner forslag til verktøy for blogg og wiki her:

Verktøy til tekstproduksjon 

mann tar selvportrett foran pc-skjermVG satser på blogger fra publikum.
Fotograf: Bjørn Thunæs

Det kan være nyttig å skrive en blogg i dette faget. Kanskje klassen allerede har en blogg der dere jevnlig skriver innlegg om oppgaver som læreren poster. En blogg kan fungere som en digital skrivebok, og mange tanker og refleksjoner kan dukke opp underveis mens man skriver et blogginnlegg. Dette kan du ha nytte av hvis du for eksempel kommer opp til eksamen. Da er det raskt og enkelt å gå tilbake og se hva du skrev i bloggen din om ulike emner.

En wiki kan brukes til større prosjekt enten det er individuelt eller i grupper. Wiki egner seg godt som samarbeidsverktøy. Her kan hele klassen være forfattere på ulike artikler, og dere kan lese, kommentere og rette opp hverandres tekster og slik forbedre og utvikle arbeidet dere holder på med.

Oppgaver

Generelt

Relatert innhold

Generelt