Fagstoff

Hvordan kan du planlegge egen trening?

Publisert: 23.02.2011, Oppdatert: 24.08.2017
Styrketrening med egen kropp som belastning

På denne siden finner du en digital treningsplanlegger. Dette er et verktøy du kan bruke når du skal planlegge din egen trening. Den inneholder et bibliotek med ulike øvelser. Du lager deg en oversikt på når du skal trene, hva du skal trene, og hvordan du skal gjennomføre opplegget ditt. Lykke til.

På VG2 skal du planlegge, gjennomføre og vurdere et eget opplegg som inneholder trening av utholdenhet, styrke og bevegelighet.

 

Bruksanvisning til treningsplanleggeren.Last ned

 

Planlegger. Foto. Det er større sjanser for å lykkes med å gjennomføre treningen hvis du vet hva du skal trene, og når du skal trene. 

Personlig treningsprogram

Logo til treningsplanlegger. Illustrasjon.     Klikk på dette bildet og du kommer direkte inn på vår treningsplanlegger.

Vi ønsker å gjøre deg mer bevisst om planlegging av egen trening. Mange har stor glede av å kunne sette seg egne mål, planlegge og trene ut fra dette. I lenkesamlingen ligger fagstoff som du bør ha som bakgrunn før du setter i gang med selve planarbeidet. Du finner treningsprinsipper det er verdt å merke seg, og du finner eksempler på en øktplan. Du vil også finne en liten smakebit på hvordan du kan lage en periodeplan. Det å lage en periodeplan er i utgangspunktet fagstoff som skal knyttes til VG3. Da skal planleggingen bli mer systematisk og strukturert over en gitt periode. Men det er flott å lage seg et lite oversiktsbilde også på VG2.

Oppgaver