Fagstoff

Morderen i baksetet

Publisert: 11.12.2013, Oppdatert: 03.03.2017

Moderne vandresagn

Morderen i baksetet er et sagn som vandret hit fra USA. Det har også dukket opp varianter flere steder i verden.

 The Killer in the Backseat 

Hånd som holder en kniv. Foto.    

En politimann rapporterte følgende etter at han var blitt kalt ut på oppdrag en sen natt:

 

Ei 19 år gammel jente hadde vært på besøk hos noen venner på Sørlandet og skulle hjem. Det var midt på natta, og hun var litt småredd, så hun låste dørene og satte på radioen for ikke å føle seg så aleine. Idet hun kjørte ut på E18, kom det en svær trailer opp bakfra. Han la seg tett etter henne og sendte frontlysene sine rett inn i bilen hennes. Lyset blendet henne, og hun syntes det var veldig irriterende.

 

Hun prøvde å gi på litt, men traileren fulgte etter. Da saknet hun farten for å gi ham anledning til å kjøre forbi, men nei, traileren holdt seg bak henne. Hun prøvde til og med å kjøre inn på en holdeplass og stoppe, men da han også gjorde det, ble hun redd. Hun kjørte fort videre med traileren etter seg, kilometer etter kilometer. Snudde hun seg, så hun bare et batteri av blendende lykter og et glimt av en svart frontrute.

 

Den siste delen av veien kjørte hun så fort hun kunne. Hun svingte av motorveien og kom endelig fram til huset der hun bodde, fortsatt med traileren like bak. Hun hoppet ut av bilen, løp opp til huset, kom seg innenfor og låste døra bak seg. Gjennom vinduet så hun den kjempestore traileren stoppe bak bilen hennes. En mann hoppet ned på fortauet og kom med raske skritt opp mot huset.

 

Jenta var nå fullstendig paralysert av skrekk. Hun var aleine i huset, og mannen der ute ringte som rasende på døra. Til slutt åpnet hun brevluka og spurte hva han ville. Hun var livredd, og forberedt på det verste.

 

Men da fikk hun et nytt et sjokk, fortsatte politimannen.

 

Trailersjåføren sa at hun straks måtte varsle politiet, for han hadde tilfeldigvis sett inn i bilen hennes da hun svingte ut på E18, og der – i baksetet – satt det en mann med en lang kniv i hånda. Han dukket seg da trailersjåføren slo på frontlyktene sine, og det var derfor han hadde fulgt etter henne hele veien hjem. Det var hans eneste sjanse til å redde henne fra morderen i baksetet ...

 

 

Oppgaver
Relatert innhold

Generelt