Fagstoff

Innledning – ernæring og helse

Publisert: 03.05.2010, Oppdatert: 03.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut
Grønt eple

Hvorfor må vi spise? Hva skjer med maten i kroppen? Hva er sunn mat? Hva betyr det å leve sunt? Hva kan skje hvis vi ikke lever sunt?
Dette er spørsmål som vi ønsker å gi deg svar på i temaet "Ernæring og helse".
Før du starter på det nye lærestoffet, kan det være nyttig å repetere den grunnleggende kjemien som disse innledningssidene handler om.

 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialise correctly. Download player
Glukose.
Leverandør: Amendor
 

Innhold

I temaet "Ernæring og helse" skal vi ta for oss alle næringsstoffene som vi finner i maten. Vi skal også studere hva som skjer med næringsstoffene i kroppen. Du skal lære hvordan du kan påvise næringsstoffer i maten, og hvordan du kan lage din egen kosmetikk.

Nødvendig grunnlag

Mye av det som skjer i kroppen og i naturen, er kjemiske reaksjoner.
Stoff til repetisjon i kjemi finner du derfor i starten på dette temaet.
Denne innledningen kan også være viktig for temaene "Stråling og radioaktivitet" og "Energi for framtiden".

Relatert innhold

Fagstoff

Generelt