Fagstoff

Nyttige adresser når du jobber med friluftsliv

Publisert: 08.02.2010, Oppdatert: 03.03.2017
I skogen

Friluftsliv er et stort og spennende område som du kan bruke mye tid på å fordype deg i dersom du ønsker det. Når du søker på nettet, finner du store mengder med fagstoff. Husk å være kritisk til det du finner, for det er ikke alt som er like seriøst.

Gutt som jobber med PC. Illustrasjon.Niels Henrik jobber med datamaskinen. 

 

Som barne- og ungdomsarbeider må du holde deg faglig oppdatert. Det betyr at du hele tiden må følge med så du får med deg nye ting om skjer.

 

Tegning av gutt som skriver. Illustrasjon.Å søke informasjon. 

Her finner du noen nyttige adresser. Noen av adressene har innlogging for deler av sidene sine, mens andre deler er åpne.
Du finner lenker til alle adressene i lenkesamlingen.

Kroppsøving – NDLA
På kroppsøvingssidene finner du flere emner som kan være viktig for deg.  Du finner for eksempel fagstoff om klær og om orientering.
Du finner disse sidene ved å velge «kroppsøving» som fag. Deretter går du inn i menyen på emnet «friluftsliv».

Den Norske Turistforening
Her finner du mange artikler med fagstoff og ideer. Merk deg spesielt fanene for Barnas Turlag, DNT ung og Friluftsliv i skolen. På disse sidene finner du fagstoff, e-læring (fungerer ikke i alle nettlesere) og quizer for barn og unge.

Miljøstatus i Norge
Dette er sidene til Direktoratet for naturforvaltning. Her finner du blant annet fagstoff og undervisningsopplegg.

Regjeringen
Søker du på «friluftsliv» på regjeringens sider, får du mange treff. Vi anbefaler spesielt at du ser på Miljøverndepartementet.

Nettverk for miljølære
Denne siden er en samproduksjon mellom Miljøstatus i Norge, Skolenettet og Naturfagsenteret. Velg temaet friluftsliv og naturopplevelser, så kommer du til en side som inneholder en rekke ideer, fagstoff og lenker som kan være nyttige for deg.

Aktivitetsbanken
Her finner du over hundre ulike aktiviteter. Noen av aktivitetene egner seg godt ute.

Friluftsliv i skolen
Dette er sidene til Direktoratet for naturforvaltning. Her finner du flere artikler du kan bruke i forbindelse med friluftsliv. Du finner også lenker til andre nettsteder.

ut.no
ut.no har som mål å bli landets største og mest populære nettjeneste for folk som liker friluftsliv. ut.no skal være en møteplass, et planleggingsverktøy og en inspirasjonsbank for turer og opplevelser i norsk natur. ut.no er både for deg som vil bli inspirert og planlegge din tur, og for deg som vil delta aktivt med innhold til tjenesten. (Kilde: ut.no)

Gjør deg kjent på nettstedene over.

Noter ned adresser på andre gode nettsteder du finner.

Relatert innhold