Fagstoff

Kokebok

Publisert: 12.08.2009, Oppdatert: 26.09.2016
Med hjelpemidler

De fleste som skal lage mat til seg selv eller andre, er avhengige av å ha en god oppskrift. Det er likevel slik at vi lager vår egen vri på mange av de oppskriftene vi finner. Kanskje inneholder oppskriften en ingrediens som vi ikke er så glad i, eller vi ønsker å redusere fett- eller sukkerinnholdet. Når vi endrer en oppskrift vi liker godt, skriver vi det gjerne ned slik at vi husker det til neste gang vi skal bruke oppskriften.


 

På denne siden finner du lenker til ulike nettsteder som har gode oppskrifter på mat og drikke

  • På Helsedirektoratets sider vil du finne både noe om hva de ulike måltidene bør inneholde, og du vil finne en rekke oppskrifter.
  • Hos Opplysningskontoret for frukt og grønt finner du oppskrifter med ulik vanskelighetsgrad. Her vil du også finne informasjon om frukt og grønnsaker.
  • Hos Opplysningskontoret for brød og korn finner du oppskrifter og nyttig fagstoff om brød og korn.
  • Noen av nettsidene til opplysningskontorene har kalendre med mattips fra dag til dag, oppslagsverk for ulike råvarer og  matordbok. Her vil du også finne lenker til økologisk mat. For å bruke noen av funksjonene på denne siden må du registrere deg.
  • Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt gir deg oppskrifter på matretter av egg og hvitt kjøtt. Her vil du også finne filmer og fagstoff om disse matvarene.
  • Sidene til Opplysningskontoret for kjøtt har oppskrifter og filmer.
  • Eksportutvalget for fisk har både oppskrifter og fagstoff om fisk og fiskeprodukter.
  • Opplysningskontoret for meieriprodukter har både oppskrifter, filmer, leksikon og fagstoff om en rekke tema.

 

I løpet av skoleåret skal du sammen med klassen og din lærer prøve ut noen oppskrifter. Dette er oppskrifter du vil få bruk for senere, enten som fagarbeider eller som privatperson. Du kan lage deg en kokebok med oppskrifter som du vil bruke senere. Kokeboken du lager, kan være digital eller på papir. Husk å skrive ned de endringene du gjør i originaloppskriften.