Fagstoff

Nyttige adresser når du arbeider med førstehjelp

Publisert: 13.10.2010, Oppdatert: 03.03.2017
Førstehjelp

I lenkesamlingen finner du lenker til noen av de nettstedene du kan få bruk for når du skal arbeide med førstehjelp. Førstehjelp er et stort og spennende område som du kan bruke mye tid på å fordype deg i dersom du ønsker det.

Du vil finne mengder med fagstoff dersom du søker på nettet, men husk å være kritisk til det du finner, for det er ikke alt som er like seriøst. Her finner du noen nyttige adresser:

Gutt som jobber med PC. Illustrasjon.Niels Henrik jobber med pc 

 

Vi får stadig ny kunnskap om hva som er den beste førstehjelpen. Som barne- og ungdomsarbeider skal du holde deg faglig oppdatert. Det betyr at du må følge med slik at du får med deg de endringene som skjer til enhver tid.

 

bildet viser en jente som skriverÅ søke informasjon

Førstehjelp
Her finner du informasjon om generell førstehjelp.

Helsedirektoratet
På sidene til Helsedirektoratet finner du giftinformasjon som gir deg hjelp og råd ved forgiftninger og forgiftningsfare. De forteller deg hva som er giftig, hvilke symptomer man får, og hvilken behandling som er nødvendig.

Skolenettet.no Førstehjelp
Her finner du nyttig stoff om førstehjelp. Fagstoffet er knyttet opp mot kompetansemål i læreplanen for Kroppsøving Vg1, men er like aktuelt for deg.

Norsk Luftambulanse.
Ved å velge fanen som heter «Førstehjelp» vil du finne mye bra fagstoff. Der kan du også finne en egen fane som heter «Lær barna førstehjelp».

Pasienthåndboken
Ved å søke på temaet førstehjelp vil du her få en forklaring på hva som er riktig førstehjelp i en rekke situasjoner.
Listen er ikke fullstendig, og du kan sikkert finne mye bra om førstehjelp på andre nettsteder.

Gjør deg kjent på nettstedene over, og noter ned adresser på andre gode nettsteder du finner.

Relatert innhold