Fagstoff

Språk- og litteraturhistorisk tidslinje

Publisert: 11.01.2010, Oppdatert: 03.03.2017

Språk- og litteraturhistorisk tidslinje. Skjermbilde.Klikk på bildet for å åpne Språk- og litteraturhistorisk tidslinje.     

Et interaktivt oppslagsverk

Språk- og litteraturhistorisk tidslinje gir deg ei kronologisk innføring i norsk språk- og litteraturhistorie fra urnordisk tid og fram til i dag. Du åpner tidslinja ved å klikke på bildet ovenfor.

Tidslinja er laga i flash. Dersom nettleseren din ikke kan vise flash, kan du benytte pdf-versjonen av periodeomtalene og bøkene i kapittelet Språk- og litteraturhistorisk tidslinje.

Periodeomtaler

Språk- og litteraturhistorisk tidslinje. Skjermbilde.  Periodeomtalene, som ligger som ei klikkbar linje øverst i vinduet, ser språk- og litteraturhistoria i sammenheng med aktuelle hendinger i tida og med samtidig europeisk kulturhistorie.

Du blar i omtalen ved å bruke de små hvite pilene i høyre hjørne.

 

Bøker

Språk- og litteraturhistorisk tidslinje. Skjermbilde.   Midt i skjermvinduet finner du bøker eller tekster fra periodene. Du kan bla i bøkene slik du ville bladd i ei vanlig bok. Inne i hver bok finner du omtaler av verk og forfatter, ofte også en generell sjangeromtale. I tillegg kan du se og høre noen tekstutdrag som viser hvordan folk skreiv og snakka på den tida. Noe av innholdet er dramatisert. Du finner også radio- og tv-klipp, og lenker til spennende nettsider.

 

Sideblikk

Språk- og litteraturhistorisk tidslinje. Skjermbilde.  Bak bøkene finner du interaktive felt med korte omtaler av personer som levde i den aktuelle perioden. Det kan være kunstnere, filosofer og andre personer som har påvirka europeisk historie og kultur.

Klikk på navna og les!

 

Relatert innhold

Generelt