Oppgave: Arbeidsoppdrag

Publiser et nettsted for Anestølen

Publisert: 04.05.2016, Oppdatert: 07.03.2017
  • Innbygg
  • Enkel visning
  • Lytt til tekst
  • Skriv ut

Arbeidsoppdrag

Du skal lage et nettsted ved hjelp av Wordpress eller et tilsvarende program for nettpublisering. I denne oppgaven skal du bruke de filene og tekstene som ligger i innholdspakke om Anestølen og følge oppskriften nedenfor. Du kan selvfølgelig velge å bruke eget innhold på nettstedet, men da må du regne med å bruke noe mer tid.

 

Det kan være nyttig å løse oppdraget i samarbeid med en klassekompis.

Veiledning skritt for skritt

 

1. Opprett sider:

 Opprett tre sider som du kan kalle Velkommen, Åpningtider og Om oss. De andre sidene i strukturen kan du vente med og heller lage om du får tid.

Strukturkart for Anestølen nettstedOversikt over struktur for Anestølen.

 

b) Lag meny:

Her velger du sidene dine, setter dem i den rekkefølgen du vil ha dem i, og velger bort visning av sider eller innlegg som ikke skal stå i menyen. Skal du lage større nettsteder, kan du ha i mente at det er her du lager undermenyer eller rullegardinmenyer.

Å lage meny i Wordpress. Skjermdump.Lag meny. Du trykker +-tegnet for å legge til ny side. Du kan eventuelt velge bort «Hjem»-siden som kommer automatisk, og som er et blogginnlegg.  

c) Slett småprogrammer fra malen som du ikke vil skal være der.

 

Slett widgets i Wordpress maleneSlett widgets i Wordpress-malene. Du finner Tilpass-knappen i malen eller menyen på 2. nivå, eller du trykker på de blå blyantsymbolene. Siden du er interessert i å lage en nettside og ikke en blogg, kan du fjerne alle tillegg som har med blogg å gjøre. 

d) Hent tekst og bilder fra innholdspakken Anestølen og fordel innholdet på sidene du har opprettet. Publiser sidene underveis.

Husk at malen definerer hvordan det hele ser ut til slutt.

 

e) Del nettadressen etter avtale med lærer.

Oppgaver

Aktuelt stoff for