Terranova Media

Publisert: 15.04.2010, Oppdatert: 07.11.2018

Terranova Media DA er et arbeidsfellesskap bestående av journalistene Rita Enstad-Karlsen, Tor Segelcke og Einar Gjærevold. TNM produserer primært undervisningsfilmer og fagtekster for Nasjonal digital læringsarena. Der har vi til nå levert lærestoff til norskfaget, helse- og sosialfag, barne- og ungdomsarbeiderfag, helsearbeiderfag, samfunnsfag, naturfag og kroppsøving. 

Rita, Tor og Einar er bosatt i Oslo. Vi har bakgrunn fra NRK, fra forlag og presse, og fra uavhengig dokumentarfilmproduksjon. Vi har arbeidet for NDLA siden 2007.

Kontakt oss gjerne

Terranova Media
Manglerudveien 16
0678 Oslo

Kontaktperson:
Einar Gjærevold
einar@terranovamedia.no
Telefon: 936 97 874

 

Bilde av Rita Enstad-KarlsenRita Enstad-Karlsen (født 1961)

Rita Enstad-Karlsen

Spesialist på konseptutvikling og produksjoner med helserelaterte og historiske tema.

Regissør og fjernsynsjournalist. Cand.mag. fra Universitetet i Oslo. Fjernsynsregilinjen ved Høgskolen i Lillehammer. Har 10 års erfaring som lærer i grunnskolen og i videregående skole. Har vært reporter i programpostene HelseRefleks og Puls i NRK1, og også programleder for HelseRefleks i NRK1. Driver videoproduksjonsfirmaet Fabel & Fakta Filmfortelling sammen med Tor Segelcke. Fabel & Fakta har siden starten i 1993 produsert flere hundre reportasjer, dokumentarprogrammer og informasjonsfilmer for NRK, Forsvaret, Stortinget, Statnett, Nav, Helsetilsynet, Amnesty International Norge, flere  institusjoner innen helsevesenet, og andre. Produserte sammen med Einar Gjærevold den historiske dokumentarserien Norge slår gnister (2005) for NRK.

 

Tor Segelcke (født 1961)

Bilde av Tor SegelckeTor Segelcke (f 1961)

Spesialist på konseptutvikling og produksjoner med helserelaterte og historiske tema.

Regissør, fotograf, redigerer og fjernsynsjournalist. Cand.mag. fra Universitetet i Oslo. Fjernsynsregilinjen ved Høgskolen i Lillehammer. Har 10 års erfaring som lærer i grunnskolen og i videregående skole. Har vært reporter i programpostene HelseRefleks og Puls i NRK1, og også programleder for HelseRefleks i NRK1. Innslagsproducer for TV-aksjonen 1999 for NRK. Driver videoproduksjonsfirmaet Fabel & Fakta Filmfortelling sammen med Rita Enstad-Karlsen. Fabel & Fakta har siden starten i 1993 produsert flere hundre reportasjer, dokumentarprogrammer og informasjonsfilmer for NRK, Forsvaret, Stortinget, Statnett, Nav, Helsetilsynet, Amnesty International Norge, flere institusjoner innen helsevesenet, og andre. Produserte sammen med Einar Gjærevold de historiske dokumentarseriene Kvardagsliv (2000) og Norge slår gnister (2005) for NRK.

 

Einar Gjærevold (født 1961)

Bilde av Einar GjærevoldEinar GJærevold f 1961

Spesialist på sakprosa og tv-produksjoner med historiske tema.

Journalist, forfatter, fotograf og fjernsyns-producer. Fag- og forskningsbibliotekar fra Statens bibliotek- og informasjonshøgskole. Utdannelse i fjernsynsproduksjon fra NRK. Har 30 års erfaring som skribent i dags-, uke- og fagpressen. Medlem av Norsk faglitterær forfatterforening. Har vært redaktør, konsulent og oversetter. Ansatt i NRK Fjernsynet 1985–2002. Har vært researcher, script, produksjonsleder og tv-producer i blant annet Sosialkanalen, Ut i naturen, Livssynsredaksjonen og FBI. Innslagsproducer for TV-aksjonen 2001. Bilde- og filmresearcher for en rekke historiske dokumentarer og serier i NRK, blant annet Evig heder (1995), Skyggespill (1996), Kvardagsliv (2000) og Norge slår gnister (2005). Har siden 2002 drevet enkeltpersonsforetaket Terranova Productions. Redaktør i magasinet Levende Historie 2006–2008. Redaktør og prosjektleder i Gyldendal Undervisning i 2008.