Veiledning

Velkommen til NDLA Vg2 reiseliv!

Publisert: 23.06.2015, Oppdatert: 05.09.2017

Vest-Telemark Museum. Foto    

Se hvor lett det er å ta i bruk NDLA Vg2 reiseliv!

I NDLA Vg2 reiseliv kan du finne et mangfold av læringsressurser til alle kompetansemålene. Fagstoffmenyen er bygd opp etter læreplanen, og kan følges kronologisk. I fagstoffmenyen finner du også tidligere heldagsprøver og arbeidsoppdrag.

Skjermdump fagstoffmeny reiseliv Fagstoffmenyen

Fagstoffmeny er bygd opp etter læreplanen og tar for seg alle tre programfagene. Menyen kan følges kronologisk, og er en sti gjennom hele læreplanen.I fagstoffmenyen finner du tverrfaglige heldagsprøver og større arbeidsoppdrag. Oppgaver finner du både i forbindelse med fagtekstene og etter aktuelle kompetansemål i fagstoffmenyen.

Hvis du har en liten skjerm, vil menyen klappe sammen for å gi større plass til lærestoffet.

Relasjoner

Skjermdump relasjoner reiseliv Vg2. Foto På flere av sidene finner du relasjoner/lenker til oppgaver, video, fagstoff og annet innhold som er relevant for dette temaet. 

 

Søk på NDLA-sidene

Søk i læreplanen

Skjermdump læreplan reiseliv Vg2. Foto På sidene er det en lenke til læreplanen. Her kan du velge kompetansemål for å søke på innhold. Da får du en oversikt med mange typer ressurser, og du kan filtrere søket etter innholdstyper. Alle læringsressurser er merket med kompetansemål. Du kan også klikke på kompetansemålet på en hvilken som helst side, for å få opp flere ressurser som er knyttet til samme kompetansemål.

Skjermdump ressurskart reiseliv Vg2. Foto Ressurskart

Du kan også bruke ressurskartet på faget til søk. Det gir en oversikt over innholdstypene i faget. For eksempel er det 39 oppgaver eller 28 interaktiviteter. Når du klikker på Oppgaver, blir de sortert i undergrupper som arbeidsoppdrag og yrkessituasjon. 

Søkefelt

Ellers kan du selvfølgelig søke i søkefeltet på siden. Her er det også muligheter for å filtrere søket etter innholdstype.

Menytilhørighet

Skjermdump kontekst reiseliv Vg2. Foto For å få fram menytilhørigheten i en ressurs som du har søkt opp, må du velge en av menyene under Inngår i. Da blir det føyd til fagtilhørighet og meny bakerst i url-en. Din side blir markert i fagstoffmenyen, og siden får navigasjonsfelt.

Skjermdump fra utsnitt av skjermbilde med språkvalg. 

Velg språk, tilpass visning og lytt til tekst

På hver side kan du velge om sidene skal vises på bokmål eller nynorsk. Alle sider vil åpnes i det språket du har valgt inntil du endrer valget.

Du finner også en knapp for Lytt til tekst med syntetisk tale for opplesing. Her kan du også velge Enkel visning og utskrift av siden.

Kontekst

Kontekst viser hvilke kompetansemål som er knyttet til siden.
Her kan du trykke på et kompetansemål for å få opp flere ressurser som er knyttet til dette kompetansemålet.
Inngår i viser fag- og menytilhørighet.

Verktøy

Verktøy har mange nyttige ressurser, og vi nevner noen her:

  • PDF og ePub: last ned faget til din egen PC. Det er spesielt nyttig til eksamen.
  • Samskrive: et skriveverktøy på nettet der mange kan jobbe sammen samtidig.
  • Delingsarena: en tjeneste der du enkelt kan finne og dele nyttige og relevante ressurser til bruk i undervisninga. 
  • Digital kompetanse: tips og veiledning til ulike digitale verktøy du kan bruke i arbeidet med faget.
  • Dokumentasjonsverktøy: god hjelp til utarbeiding av dokumentasjon i programfagene.

Kommenter innholdet, og kontakt oss!

Bilde av kontakt-knappen. På alle våre sider er det kommentarfelt og en lenke for Kontakt oss. Vi er glade for å få både ris og ros. Det hjelper oss til å til å gjøre læringsressursene best mulig for brukerne.

Facebook-logo  Twitterlogo  Følg oss på Facebook og Twitter! Der kan du også komme med innspill og bli oppdatert på nyheter.

 

Lykke til med bruk av NDLA Vg2 reiseliv!