Aktualitet

Virtuelle vogntog i Gudbrandsdalen

Publisert: 22.01.2015, Oppdatert: 05.03.2017

Elever tester Oculus RiftSondre Bjeglerud (med briller), Joakim Kaulum og Espen Lier Gran tester Oculus Rift

På Nord-Gudbrandsdal VGS avd. Otta blir nå Oculus Rift testet ut på transportfag. Her får elevene praktisk opplæring i virtuelle omgivelser.

 

Morten PlassenMorten Plassen – Jeg merker at motivasjonen hos elevene økes, forteller Morten Plassen. Han underviser i transport og logistikk ved skolen på Otta. Plassen ser også et stort potensiale for bruk ved veiledning og eksemplifisering i klasserommet.

Samarbeid

– Dette er et prosjektsamarbeid mellom IKT-servicefag og transport- og logistikkfag. Gjennom Oculus Rift muligjør vi praktisk opplæring i virtuelle omgivelser. Dette gir oss en fordel i forhold til ressursbruk, sier Jan Frode Lindsø. Han underviser i IKT-servicefag og informasjonsteknologi 2 ved Nord-Gudbrandsdal VGS avd. Otta. Ved å ta i bruk Oculus Rift, har læreren som underviser mulighet til å drive praksisnær opplæring i klasserommet med bilde på storskjerm. 

Under utvikling

– Førsøket med virtualisering startet høsten 2014. Da fikk vi tak i en utviklerversjon av Oculus Rift. Gjennom brillene kjører elevene et virtuelt vogntog som har ulike kjøreoppdrag, forteller Lindsø. Skolen bruker et dataspill som simulator. Elevene får betalt for ulike oppdrag, og trekk i betaling om de kjører feil. I tillegg straffes man for å kjøre på rødt lys, holde for stor fart eller kræsje. 

Jan Frode LindsøJan Frode Lindsø prøver ut Oculus Rift med elevene.

Positiv mottagelse

– Så langt har dette vært en suksess. Elevene virker begeistret. Det er lett å engasjere de ved bruk av teknologi, avsutter Jan Frode Lindsø.